Thursday, January 24, 2008

AKHIRNYA ALLAH MAKBULKAN DOA MEREKA

Bismillahirrahmanirrahim
Kata orang hujan itu rahmat. Kami rasa hujan salji juga rahmat. Sejak 2004 lagi rahmat ini dinanti. Kelmarin ia turun. Kelmarin Allah makbulkan doa dan penantian mereka supaya Damascus dihujani salji.
Dan kami ini yang bertamu di sini hanya tumpang seronok dari rahmat ini.

Kalau tahun-tahun lalu kami perlu ke tempat tertentu untuk bermain salji. tapi, tahun ini tak perlu lagi.

Gambar di bawah ialah sebahagian dari koleksi kami dalam memeriahkan suasana main salji dalam rumah kami. Ingat! di dalam rumah, bukan di luar.












Dan hari ini kami tidur di dalam kesejukan yang amat kuat. sejuk sangatttttt....

26 comments:

puteri said...

bestnya salji..

p/s : tagged dr puteri

hakim dirani said...

Saya juga kena virus itu.

Puteri Salji itu memang indah. tetapi. sejuknya tu terukk..

cikdinz said...

sakan nampak...

nUr@dDeEn said...

Wah, wah! Kamu buat daku jelesLah, TuaN HaKiM! Teringin nak rasa sejuknya salju. Nanti bawak balik sket ke Malaya ya! =b

blackpurple @ jowopinter said...

Salam.

Nak kirim salji boleh? :D

banat @ saffa @ hazwani said...

saya jeles ngan awak la hakim!! nak main salji jugak

nanonano said...

3taun da meh xturun salji??
hoho mesti sonok maennnn..
besnyehhhh !!
tp, cejukkkk.. uuuu~
bak mai sni sket salji tu bley??
:D

akirasuri said...

Woah!

Para ustat-ustat bermain salji..
:)

SoFie NuR said...

bestnye snow...huhu...hope kat sini akan turun snow lg coz time snow aritu,x puas main lagi...

FaRuHa said...

Salam,

Boleh buat ABC tu...

Kunjung balas dari Faruha.

Sastri said...

main salji dalam rumah? bestnyerrr... sas pun tak pernah lagi tengok salji nih... tapi tak sanggup pulak bila fikir 14 darjah C pun sas dah tak tahan sejuknya...

achik said...

bestnya main salji dlm rumah..

err apsal kurus kering je org salji tu.. hehehe.. ;p

Achik_Sufi said...

best sangatke...? achik relaxje...

tapi memang sejuk sungguh hari tue...selimutla yang menjadi peneman setia pada hari tersebut

khairyn said...

Besen pun besenlah ye.. asalkan comel snowman tu.

Di Glasgow sudah 2 tahun tak turun salji lebat. Minggu lepas turun hujan batu, salji sikit lepas tu hujan lebat.

hakim dirani said...

Cikdinz,
he he, bukan selalu.

Nuraddin,
Ok , boleh ja.

BP,
nak berapa kilo?

Hazwani,
Datang lah sini main.he he

hakim dirani said...

Nano,
dah tiga tahun tu yang sakan sangat tu.

Akirasuri,
He he.

Sofienur,
Ok, nanti tangkap gambar boleh kami tumpang seronok.

Faruha,
Bukan tak mau, orang sebut ais pon rasa sejuk dah. tak tahan.

hakim dirani said...

Sastri,
Di sini biasanya bawah 0, lagi tak tahan.

Achik,
Itu pun dah puas kikis salji nak bagi jadi yang kurus tu.


Achiksufi,
Hanya jauhari yang kenal manikam.


Khairyn,
Besen tu nak di jadikan songkok.ya lah, kira jadi ja.

zino said...

sajli masuk dalam rumah bes tu boleh buat ais kopal hehe

pB said...

salam

tengok salji dalam tibi jer lah ...


tang real tu , rasanya memang sampai ke sut tak akan dpt pegang ...


he he he

aria ayumi said...

waaa hujan salji. beshnye. hehe. nak tergelak plak tgk org salji tu. topi die guna besen yek. huhu. siap ade kain pelikat agi :p

p/s-mekaseh ye singgah blog kite

bunga rampai said...

Salam,

Kembali menjadi budak-budak bermain salji. Seronoknya!

Tak main luncur salji ... errr, dalam rumah? :-)

faridmw said...

salam.. seronoknya tgk salji.. minta turun lagi la...

AKMA said...

gambar-gambar hakim mengingatkan abang kembali kepada sejuk ke tulang hitam.

ohhh...rindu kepada kelana lalu.

bagaimana study?

abang berhijrah ke bumi penyu bermula disember lepas. insya allah lama di sini.

sampai jumpa lagi

AKMA

hakim dirani said...

Zino,
He, he, betul tu.

PB,
Jangan macam tu, insyaallah nanti PB akan pegang juga.

Aria ayumi,
Kain pelikat dan besin tu sebgai penyeri.

Bunga Rampai,
Ya, di dalam rumah. tu yang lebih dari budak-budak kami punya syok.

Moga anda cepat sembuh.

Adik,
Ya la. mudahan Allah akan turunkan lagi salji.

Akma,
Salam rindu dari saya. moga sentiasa dalam keadaan sihat dan bahagia.

Terima kasih kerana masih ingat teratak buruk ini. :)

banat @ saffa @ hazwani said...

salam...haki, cptlah update cerita baru
sesibuk2 saya, saya masih sempat datang blog awak ni tau
update tau tau tau

hakim dirani said...

ok, ok , ok.