Wednesday, February 06, 2008

NAK JAWAB TAG

Bismillahirrahmanirrahim

Terima kasih Puteri kerana mentag saya walaupun saya ni sebenarnya cukup liat bab-bab jawab tag ni.

Azam tahun 2008/ 1429.
Saya sebenarnya banyak azam yang ingin dicapai. Tapi, yang betul-betul ingin saya laksanakan pada tahun ini ialah menjadi orang yang beristiqamah di dalam setiap amalan, memperbanyakkan kebaikan dan lebih rajin.

Kenangan pahit tak boleh lupa di tahun 2007.
Ada, Tapi biar pahit ini saya seorang sahaja yang tahu. Minta maaf banyak-banyak kerana saya tak mampu cerita kepada anda semua.

Pengajaran dari tahun 2007.
Dalam keadaan sebagai pelajar ni, jangan sibuk nak buat benda lain. Lebih-lebih yang akan menggangu perhatian kepada pelajaran.

Pencapaian paling bermakna pada 2007.
Selepas beberapa kali menemui kegagalan pada tahun lepas, saya akihirnya dah belajar beberapa hikmah di sebalik kegagalan tersebut. mungkin ada lagi beberapa pencapaian lain, tapi yang paling bermakna bagi saya yang ini lah.

Kalau ada gambar menarik sila buboh paparkan kat di sini.


(gambar Atas: dengan seorang sahabat dari Syria. Bawah: dengan guru, Syeikh Fahmi Zam Zam)

Sebarkan virus kepada 8 orang rakan. (tapi saya tambah dua jadi 10)

Saya nak sebarkan virus ini kepada blogger dari Syria.

01- Bayu Senja

02- Adik

03- Cermin Diri

04- Bang Gugar

05- Uda

06- Kurma

07- Keramat

08- Achik

09- Nifie

10- Mizi

Hari ni, hari jadi saya. Tolong doakan kebaikan saya.

35 comments:

banat @ saffa @ hazwani said...

Selamat hari jadi wahai Hakim Dirani! Semoga peningkatan umur setanding dengan peningkatan amalan~

owh...anda nampaknya sudah tua!

hayad said...

oohh..besday anda kah ???

semoga dirahmati selalu oleh-Nya.

semoga murah rezki.

semoga panjang umur.

semoga selamat semuanya :)

faridmw said...

salam..
selamat hari lahir.. moga dipangjangkan umur dan dirahmati selalu... belanja makan cukup la untuk haflah ni.... sanah helwa ya jamil....

khairyn said...

selamat menyambut ulang tahun

semoga apa yang diingini tercapai.
InsyaAllah.

hakim dirani said...

Hazwani,
Yalah, takut juga dengan bertambah umur ni tetapi amalan masih sikit.

Hayad,
Terima kasih atas doa anda.

Adik,
Syukran, jangan lupa jawab tag.

Khairyn,
Terima kasih. amin.

bunga rampai said...

Salam Hakim,

Semoga usia yang dipinjamkan sentiasa dalam kebajikan. Semoga ilmu yang dituntut dimanfaatkan sebaiknya.

Selamat Hari Lahir :-)

puteri said...

wish dari puteri..
dan, terima kasih utk jawab tag.. hehe

puteri said...

saya dah linkkan url.

tintaHati said...

Selamat pjg umo dan murah rezeki. Semoga berjaya dunia akhirat ok... :)

hakim dirani said...

Bunga Rampai,
amin, terima kasih.

Puteri,
Juga Terima kasih kerana anda. anda buat saya terharu ja boh besar-besar kat blog anda.

Tinta hati,
Terima kasih. amin.

Sastri said...

alamak... terlambat seminggu plak... selamat hari jadi yang terlewat... semoga diberkati dan dirahmati Allah selalu...

puteri said...

hehe.

Anonymous said...

Salam,

Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki.

-Faruha-

rudy bluehikari said...

otanjyoubi omedetou. moga panjang umur dan bertambah amal ibadah. moga tahun 2008 bawa kejayaan buat sdra.

achik said...

selamat ulangtahun kelahiran yg terlewat seminggu.. semoga panjang umur murah rezeki dan dipermudahkan urusan dunia akhirat.. insya-Allah.. :)

blackpurple @ jowopinter said...

Ucapan Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang terlewat. Semoga terus sentiasa dirahmati dan diberkati Allah...

Wah! Bergaya ya!

:)

aria ayumi said...

waaa besday kamu... SELAMAT HARI LAHIR HAKIM... moga dimurahkan rezeki dan sihat2 slalu yek... sowi lambat wish... :D

hakim dirani said...

Sastri, Faruha, Achik, Rudy, Black purple, aria ayumi:

terima kash atas doa anda. amin.

bang_gugar said...

salam,

aku pun macam hang..

malas bab tag mengetag ni
(",)

hakim dirani said...

Samaaa la kita.

arsaili said...

salam bro..happy belated birthday moga dimurahkan rezeki dan rahmati Allah selalu

puteri said...

puteri pny turn, lambat lg.. tunggu hakim_dirani jalan dulu :D

cikdinz said...

yg lepas jgn dikenang...

zino said...

selamat hari lahir semuga panjang umur murah rezeki dan di permudah segala urusan amin,..

banat @ saffa @ hazwani said...

salam...en hakim dah bulan 3 ni, awak xnak update ke?bnyk dah sawang sya tgk..awak xsihat ea?

in case, if awak xsihat semoga cepat sembuh..
atau mungkin tgh exam ke, good luck!

semoga lepas ni, bila saya buka blog awak sekali lagi...ada entry baru
do care~

Anonymous said...

السلام عليكم

masyaALLAH makin mantap nta punya blog..tahniah:-)dah lama akak tak dtg ke sini..syukran atas paparan gambar2 yg amat menarik..terubat rindu ni kt syria..hnya ALLAH yg tahu betapa rindunya akak...doakan agr akak dpt ke sana lagi buat kedua kalinya..doa tau..wpn kat uia ni suasana pembelajaran dan kemudahan2 y ada lbh sofistikated, tp syria lbh dekat di hati..ALLAHU ALLAH...doakan ye..

x-student jamiah abu nur..
عينا فيها تسمى سلسبيلا

puteri said...

ya akhi.. aina entry aljadid?
hihi..

bunga rampai said...

Salam,

Oh, belum ada entri terkini :-)

Anonymous said...

Assalamualaikum, hakim, boleh tak anta sediakan semua senarai web pelajar derang di syiria muslimin dan muslimat nanti ana nak masukkan ke dlam web derang. syukran

hakim dirani said...

Arsaili,
Syukran ya akhi, syukran.

Puteri,
Ok. apa-apa pun syukran.

Cikdinz,
Betul tu. tapi masalah nya nak dilupakan tu yang susah.

Zino
Terima kasih.

hakim dirani said...

Hazwani,
TErima kasih kerna ingatkan saya.

Kak Salsabila,
Insya-Allah doa akak akan diperkenan Allah. Amin.

Puteri dan bunga rampai,
Maaf, maaf.

hakim dirani said...
This comment has been removed by the author.
hakim dirani said...

Ustaz, insyaAllah ana akan kumpulkan.

alqasam said...

Salam

Kullu 'Am WaEnta Illahi Aqrabu
Wa Ila To'atillahi Adwamu

Moga tahun ini memungkinkan segala ilmu dan barakah bumi Syam makin terhimpun di sukma. InshAllah.

Berhajat benar ingin ke sana juga. Seperti Ukhtina Salsabila yang rindu kembali ke sana!

amokdemanis said...

salam. kaif al-hal? hope abadan bi khair. hehe.
hepi birthday. kullu 'aam wa ente bi khair.